torsdag 9 maj 2013

mot Billdal - Meniskalypse Now!

Menisken IF - Billdals BK 2-4

Det började som i en gammal Varan TV-sketch: det var kallt, det var nittiotal ... och så regnade det. Eller rättare sagt, det gjorde det inte.
Det hade varit en lång och kall vinter, det hade varit nittiotal för femton år sedan och så hade det ganska precis slutat regna. Således kämpade jag mig över leriga gräsmattor, gamla militärområden och avspärrade byggplatser i en tropisk fuktighet som mest påminde
om Da Trang 77' för att ta en inte helt historiskt korrekt liknelse.
De bredvidliggande utomhus-beach volleyboll-planerna gjorde då bara sitt till för känslan av hetta och Beach Boys sextiotal. Vi var unga (eller Phillip var ung i alla fall), vi var höga på billig energidryck (eller Barista skulle bli i alla fall för han drack två!) och vi skickades till ett ställe på andra sidan stan för att möta en fiende vi inget visste om. (Förutom att de kom från något ställe långt borta och att de hade en spelare som gjorde alla mål.)
Redan i omklädningen började de gamla historierna cirkulera igen. Agge drog den om hur Pontus heroiskt hade burit honom hem, troligen fem hundra meter och med skottt vinande kring huvudet efter att han hade blivit WIP (wounded in play) på en träning. Johan berättade om hemligstämplade turer till Indien och, åter igen här gissar jag bara, men antagligen Laos och Kambodja.
Precis när man så började tycka sig för sitt inre öra höra rotorbladen snurra avbröt Nisse och menade att det var dags att gå ner. Till planen.

Här följer ett uppvärmningsmontage med Kvibergs kaserner som mäktig militärhistorisk fond. Lite snabba klipp på missade passningar och Boliva som highfivear lite hit och dit.
Allt till någon fräck låt förstås.

Sedan började matchen.
Här skulle jag gärna ha sagt att vi bombaderade deras mål med fler skott än vad som fälldes under andra världskriget. Så var det ju absolut inte. Istället var det Billdal som pressade på och efter nästan hela matchen ledde de med fyra mål. Under tiden hade det mest spännande varit att Bredow bytts ut mot Agge och att Johan hade gjort några spökräddningar. Då slog sig Pontus helt plötsligt igenom hela Billdals försvarslinje och Claesson gjorde mål.
Ett helt okej mål ifall man inte jämför med Bolivias som skulle komma en stund senare.
Bolivia gjorde vad vi inom sportjournalistik med mycket militär jargong kallar ett prickskyttemål. Från en hyfsad bit utanför straffområdet hängde han bollen som vore den en landsförrädare dömd till döden genom hängning (hemskt jag vet) i bortre krysset. Efteråt skröt han för domare om vad han hade gjort och vad jag förmodar drog ett nytt sträck på hälen av sin fotbollssko.
Billdal fick en man utvisad men vann ändå med fyra mot två.

Trots förlusten hade det ändå varit en, om man jämför med krig, väldigt trevlig tillställning.
Det var bara Bredow som var MIA. Missing in action.
Han hade gått bort.
Stuckit någon gång under andra halvlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar