måndag 22 april 2013

mot Öset BK - Menisken Ninjas

Menisken IF - Öset BK 1-4

Varför heter Frölunda numer Frölunda Indians? Var är logiken? Finns det indianer i Frölunda? Ligger det kanske ett okänt litet indianreservat bredvid säldammen i slottskogen? Är det indianer som har öppnat Casino Cosmopol? Även om något av ovan är sant, vad har indianerna med ishockey att göra?
Jag tror att det beror på att Frölunda-gänget vill slänga bort den hemska benämningen Lilla London. Göteborg ska inte längre förknippas med fjantiga mamasboys (se Neil) som kommer hit och lär oss spela fotboll. Göteborg ska bli tufft, gangsterskottlossing och bomber på avenyn, bilindustri, hamnen. Göteborg är lilla Chicago. Hockeylagen har tuffa indianer som symbol.

Menisken borde också byta namn.
Menisken borde lägga till sig med smeknamn.
Menisken Ninjas.

Allt sedan den skrikandes backlinjespelande lillfürhern lämnat Menisken för spel i soliga Halland har Menisken varit som pånyttfödd. Pånyttfödda Ninjas.
En Ninja känns igen på ett antal attribut.
En Ninja har svarta shorts och strumpor.
En Ninja klär sig aldrig i skrikande färger som t.ex. neongrön utan föredrar i dessa fall en sober röd tröja.
En Ninja är ganska disciplinerad.
Men framför är en Ninja oerhört tyst. Allt han gör sker under knäpp tystnad.
Istället för att dansa runt och sjunga ".. tillsammans är vi oslagbara .." ligger t.ex. numer vissa Meniskenspelare i djup meditation inför varje match.
Meniskens spelare klagar aldrig på de som spelar fult gång på gång i motståndarlaget, istället hämnas man fulheterna mot slutet av matchen med en elak fällning. Allt under knäpp tystnad. Värdigt Ninjor.
Meniskens publik består alltid av en två till fem personer som disciplinerat betraktar spelet under fullständig tystnad.

Att möta Öset blev därför lite av att möta sin motsats. Öset är är Yang till Meniskens Yin.
Öset är antiMenisken. Öset borde byta namn till Öset Vikings.
Vikingar är stora och högljudda. Vikingar skjuter långa bollar på Bengt, eller ja, han som i Vikingasammanhang kallas "Dansken".
Vikingar säger ifrån när nåt är fel.
Vikingar bryr sig inte om det går bra eller dåligt.
Det finns alltid kontruktiv kritik att ge och ta.

Matchen började bra för Menisken. Trots ett bombardemang av långbollar från Öset och tack vara ett underbart målvaktsspel från Johans sida höll Menisken ställningarna för att sedan, efter ungefär halva första, genomför sitt första riktigt lyckade anfall, där en av Ninjorna lade boll ninjastilla framför mig strax utanför Ösets straffområdet. Jag sköt, målvakten fångade, hystade ut och i den allmänna förvirringen gjorde Karten det bästa av situationen och gjorde mål. 1-0.
Efter det började tisdagens träning mer och mer ta ut sin rätt.
Mickes knäskål hoppade ut och Micke släpade sig av plan ( Helt tyst förstås).
Öset fick in ett mål och knäckte till slut Menisken i andra med tre ytterligare.

Förövrigt anser jag att tröjorn bör tvättas i 90 grader. Det är ju ändå Kappa och inte FuBu eller WuWear vi spelar i. Det ska vara som att dra på sig ett par nylonstrumpor på överkroppen att spela i Italienskt. Basta.

April09

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar