måndag 22 april 2013

mot FC Gole - Ferdinand

Menisken IF mot FC Gole 2-4
Kommer ni ihåg VM-94? Kommer ni ihåg hur varmt det var? I USA var det ännu varmare. Det var mongo-varmt därborta. När tjockis-Brolin gjorde sin målgest blev han en vattenspridare av svett som snurrade runt över gräset. I Dallas sägs det att det var så sjukt varmt att Kenneth Andersson behövde dricka 250 liter vatten.
Det är när man minns sånt man som man gläds över att vi bor i en så sval och mörk region av världen. Här behöver man inte huka för nån gassande sol när man byter om på parkeringsplatsen, här behöver man inte svettas när man sitter i vinterjacka på bänken.
Det är bara svalt och skönt.
Nej, jag tror nog att vi kan sluta oss till att runt noll är en perfekt temperatur för den idrottande kroppen och att teambuildingsövningar som att byta om i mörkret på en tom och kall parkeringsplats är det bästa man kan göra för att stärka moralen.

Förutsättningarna var således perfekta när vi skulle spela fotboll mot FC Gole.
Det gick åt helvete.
Magnus hade nämligen lyckats låsa i sig på sjukhustoaletten precis innan match och svårt skärrad sprang han nu planlöst runt på plan och lämnade enorma ytor varthän han sprang.
Mittfältet försökte kompensera och kollapsade in i sig självt, Backlinjen fick panik och började tjotta bollar på Calle som inte hade ätit någon riktig mat dagen till ära utan bara petat med en gaffel i en "brunch".
Snart stod det 4-0.
Stefan var arg, eller egentligen inte men han verkade förvirrad av att tänka på byten, Lidas var ännu argare, men argast av dem alla var Pontus.
Pontus var jättearg. Han slet sitt hår och sin cape. Han bröt sitt svärd i tu, han bönade och grät, "Kom igen då!? Vad är det mä er? Stånga mig, gör vad som helst!"

Men Menisken gjorde knappt ingenting.
Alla stod bara stilla och tänkte på sommaren. Då är det fotbolls-vm i Sydafrika, 25 grader varmt, och man kan lukta på blommorna.

Mars10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar