måndag 22 april 2013

mot Grimmered - Sunday with 10 minuter kvar på matchen coming down

Grimmereds BK - Menisken IF 4-3

Lidas bönade och bad om att vi skulle glömma den här matchen. Icke sa nicke. Här ska vändas på varje sten. Även om vi gör det all hast då det är derby i morgon och ny match på tisdag.

Matchen gick till, enligt följande:

Några värmer upp på gräsmattan vid långsidan av plan, då det pågår fotbollsmatch där vi önskar vara. Vi blir bortkörda därifrån med motiveringen att Göteborg har nog med gräsplaner utan gräs. Vi kör bort ungarna som leker vid kortsidan av plan med motiveringen att vi ska värma upp där. Kidsen försöker köra bort de spelande lagen genom att skjuta in en boll på plan. Domaren avvisar dem och en av de spelande på plan försöker likt min far sätta sig i respekt genom att skjuta ungarnas boll så högt och långt bort som han kan. (Min far begrät med jämna mellanrum i min ungdom att han aldrig hade fått möjligheten att spela fotboll när han var liten då han uppfostrats i en tradition av arbete och revelj. Eftersom han således inte var särledes bra på sporten försökte han sätta sig i respekt hos oss barn genom att dra på sig gummistövlarna och skjuta bollen en bra bit över laggårn.)
Sen kan vi äntra planen.
Vi värmer upp. Solen värmer upp oss. Och en stund in i matchen blåser domaren för vätskepaus.
Det är 10-15 grader ute. Så ingen förstår riktigt varför.
Menisken spelar så där . 4-4-2. Gör mål på kontringar. Har inte riktigt den koll på mittfältet som jag annars i år har vant mig vid.
En satt kille från grimmered stångar sig blodig.
Kim sätter en strut. Kim blir arg.
Johan(Schager) är arg. Johan(1) blir arg.
Calle P gör ett mål.
Grimmered gör mål. Nån blir arg.
Solen skiner.
Kille som blöder blir tvångsbänkad av domaren.
Vi gör nåt mer mål.
Grimmered gör en massa mål på tio minuter typ.
Lidas blir jätteledsen.
Christian är väldigt självkritisk på forumet.
Sen är matchen slut.

Det krävs åtgärder här, ok? Så här kan vi ju inte fortsätta.
Kanske en majblomma är rätt svar?
Som Johan, när han försöker rädda serietidningen Kapten Stofil från oundviklig nedläggning (beslut redan fattat) genom att bära en pin föreställandes den förre detta Töreboda-profilen kanske vi ska skapa vår egen mustasch-kampanj. Bär ett litet rosa band mot bröstcancern eller som en snubbe från Hisingen jag känner; en smal rosa slips (Eller det var egentligen för att han tyckte det så tjusigt ut.). Det kryllar av dessa pin, band och andra externa attributskampanjer.
Se ut. Visa ditt stöd. Så ordnar det sig. Då kommer vi börja vinna.
Vad jag vill säga i dessa tider av förluster och avställda vinster är helt enkelt:
Meniskrar, mot supportershopen!

maj10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar