måndag 22 april 2013

mot Styrsö - Nr 100

Styrsö BK - Menisken IF 1-0

Som Jesus gick över vattnet rullade Meniskens en man korta trupp över vattnet mot Styrsö. Längst upp, längst bak i aktern satt vi och huttrade i snålblåsten. Funky C drog en handuk över sig och kröp ihop i fosterställning på bänken. Kanske bad han Jesus att stilla sjön så att Mackan skulle kunna ta sig över med nästa båt. "Ve er lärde, fariséer, skrymtare, att ni högmodigt lade ner skärgårdsserien, så vi arma själar tvingas ut på havet en gång om året."
Hårt svepte jag trenchcoaten om kroppen och gladdes ändå över att vi skulle hinna med att se andra halvlek av Ghana-Australien därute på ön.

...återigen går vi mot en färja, ändå tillfreds, ty vi ska få se andra halvlek av Ghana-Australien och dricka en kall öl. Jag, Funky C och en ny av de nya snubbarna klampar in på lokalkrogen och chockas svårt av åsynen av Viktoria och Daniel i en öppen kalesch. Trots att några herrar utanför sekunderna innan har förklarat att de inte visar Ghana-Australien eftersom Tv4... sändnings... fotbollskanalen... vi inte har... svt...
Illamående försöker vi få personalen att trolla fram Ghana-Australien utan att lyckas och beställer sedan två Starobrno(eller kanske pramen) och en Mariestad, sätter oss ner på uteserveringen och låter Funky C via mobilen liveuppdatera andra halvlek av Ghana-Australien.

...Idag är Jonte både coach och kapten. Som coach är han det perfekta mellantinget mellan Lagerbäck och Maradona. Utan att hoppa runt som en lite rundare adhd-variant av Leif Pagrotsky entusiasmerar han ändå hela laget nåt otroligt när han går igenom vårt svårt avancerade 3-5-2(3-2-3-2) upplägg. Med eld i ögonen och kulsprutekäft förklarar han pendelrörelser och anfallsmöjligheter. Uppspelt som en Styrsöbo på Kristi himmelsfärd leder han oss genom uppvärmningsövningar och stretching i ring. Solen ler över den vackra gräsplanen från vilken man förstås kan se en rispa av havet glittra. Kiosken öppen och hemmapubliken väller in över ena långsidan.
Snart kommer domaren blåsa igång matchen ca 90 latitudgrader härifrån. Jag har köpt två Ghana-spelare i drömelvan. (Drömelvan står mig förövrigt upp i halsen. Det är ett urschelt spel. Känner mig lurad efter att ha bränt 300000 i byten. Karten har precis tjänat 1500000 på att typ inte byta nån. Var var han på Styrsö? Antagligen hemma tog han hand om sitt favoritlag REAL Norra Guldheden. Ett icke existerande lag. Menisken finns på riktigt. Och här gick precis Jonte back 41000 spänn (På plan, gult kort, motståndaren gör mål, förlust).)

...Domaren blåser. Menisken har förlorat.
Tappert kämpade vi. Pga avsaknaden av vuvuzelor i publiken, var stämningen långt från en Syd Afrikansk en-tons-trumpets-kalas.
Det var rent ut sagt nästan fruktansvärt.
Spelare svor och tacklades! (sic)
Domaren delade ut kort och på läktaren lade man sig muntligen i domslut!
Allt detta bidrog till att de flesta var ganska glada att få lämna Styrsö (och livesändningarna av prinsessbröllopet) för att åka hem och se på riktig gentlemannasportsfotboll.

I VM svär man inte.
I VM spelar man inte med händerna och ljuger om det för domaren.
I VM filmar man inte.
I VM förlorar man inte med 7 mål.
I VM slåss man inte på plan.
I VM bråkar man inte inom truppen.
Och,
i VM är Karten är en av de 100 bästa tränarna.

Ghana-Australien slutade 1-1.

Juni10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar