måndag 22 april 2013

mot Proletären och City - Dubbelkrönika

Proletären FF - Menisken IF 4-1
Menisken IF - Göteborgs City FF 3-7

Bolivia försöker ivrigt pitcha någon idé han fått i skallen om att GCFF skulle vara någon slags rave-förening.
”Kom igen, de har ju neongrönt tryck på svarta tröjor.” säger han (typ).
Och så blastar de någon form av techno-music, eller är det eurodisco? Hade Lidas varit närvarande hade han kanske sagt att, nej, nej, nej, nej; acid jungle.
Vad jag iaf vet, och så uppenbarligen också Bolivia, är att det inte är dina vanliga, normala, härliga GES/Lasse Holm låtar. Alltså stämplar Bolivia dem med samma precision som ravekomissionen en gång arbetade med. Detta ÄR rave, och det går att besegra.
Väl ute på planen tror sig Bolivia så klart få än mer vatten på sin kvarn, när en skum lastbil kör förbi och spelar studentsflaksmusik på hög volym. Han greppar genast den stora stämpeln. Detta ÄR rave, och de går att besegra.
Likt Gudrun Schyman, ska vi nu bjudas upp till dans, tror Bolivia.

Allt detta är fel. VÄLDIGT fel!
Det här är inget rave. GCFF är inga glowsticksviftande, frimärksslickande, citykids. 90 minuter är inte ett helt dygn. Stroboskopen lyser inte. Det finns inga lasrar. Det här är ingen ravefest. Men det skulle faktiskt ha kunnat varit.
För var vi befinner oss är mitt i en mycket, mycket dålig tripp.
Någon (Grimmered?) har sålt oss dålig lsd, ecstacy, och kramsnus av sorten general. Puckade som vi är körde vi upp allt i käften på en gång.
Nu rinner generalen som ett vatten. Grumlig saliv rinner ut över Heden. Förra helgen blev vi stekta på Åkeredsvallen. Lucifer ville ha oss brända. Björnberg blev skjuten i huvudet av någon såsse. Han kröp runt i taket som babyn i Trainspotting och snurrade på huvudet. Mot GCFF blir han nedmejjad av Valentinsdagsmördarna i Chicago. I en nick på hörna flyger han ut och krockar med en motspelare. Nu ligger han och vrider sig i plågor. De får straff. Höga som vi är ser vi den dubbelt. Två gånger lidandet.
Calle P balanserar hela tiden på den rakbladsvass gränsen till ett Linda Blair i Exorcisten-anfall. Snart kommer även han börja snurra på huvudet, kasta fula ord och kaskadkräkas.
Två är nyckeltalet här. Fattar ni det?!
Två gånger blir Björnberg skadad. Två gånger är vi elva man från start. Två gånger kommer den tolfte sent. (Etta, tvåa) Två gånger sparkar jag över bollen i bra skottlägen. Två gånger springer jag in i en medanfallare som har vägen fri. Två är antalet frontmän i Flight of the Conchords. Två är de perfekta skott på volley, som avgör matcherna till motståndarnas favör. Två-Två (22) är det ungefärliga antalet gånger någon skriker ”hands” på plan.
Två är svaret på allt. Djävulens tal.
Ned kommer apokalypsens två ryttare. Hörnor och Frisparkar. De galloperar runt planerna och spottar in mål. Frustande skyfflar hästarna runt oss i straffområdet så att vi tappar markeringar. Vi försöker ställa oss i en täckande mur. Men Frisparkar stegrar sin häst och skrämmer iväg oss för långt till höger.
I Åkeredsvallens omklädningsrum smyger belsebub in och låser alla dörrar.
Hades röst dånar över den eldfängda himlen:
Det är DU som är Rogge!
Allihop!
Plastgräset förvandlas till plastormar och det svartnar för ögonen.

Efteråt visar Johan #1 sin fina Flight of the Conchords-tröja (regnbågsfärgat tryck), Mattias undrar om vi inte ska sparka någon och skapa ett skalbolag som har ”råd” att köpa några riktiga tränare och spelare (på skämt) och Calle P frågar om man vill ta en öl (på allvar).
Jag ser med två röda och svullna ögon på honom (linsproblem).
-Neä, jag ska nog gå runt baksidan av trädgårdsföreningen och ta spårvagnen hem.
För mitt inre ser jag hur avenyn spricker upp från poseidons tå till Operans bakersta stå. En avgrundsdjup spricka som sväljer spårvagnar och ölhak.
Upp ifrån underjorden väller floden Styx.
Vade retro nos, Satana!

Maj10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar